Energitilskud
Har du brug for at forbedre energiforbruget i din bolig? Så skal du overveje at søge om tilskud fra den nye tilskudspulje. Denne ordning giver tilskud til energiforbedringer i boliger, der er omfattet af Bygningspuljen. Det er en god mulighed for at få økonomisk støtte til at gøre dit hjem mere energieffektivt.
For at ansøge om tilskud skal du udfylde et ansøgningsskema og indsende det sammen med dokumentation for dine energiforbedringer. Det er vigtigt at du har alle de nødvendige dokumenter klar, så du kan få det maksimale ud af din ansøgning. Når du har indsendt din ansøgning, vil du modtage et tilsagn om tilskud, der dækker op til 50% af dine energiforbedringer.
Hvad er bygningspuljen?
En tilskudspulje der giver dig mulighed for at ansøge om økonomisk støtte til at gøre dit hjem mere energieffektivt. Det er et tilskud til dig som gerne ville skifte ældre varmekilder ud med en ny og mere energibesparende løsning. Ideen er at gøre det mere attraktivt at udskifte gamle miljø svinere ud med nye miljøvenlige løsninger som fjernvarme, varmepumper mm. Det kan også være helt andre ting som efterisolering, udskiftning af gamle vinduer, samt etablere jordvarme.
Colego – Få 3 tilbud fra fagfolk, på din varmepumpeHvem kan søge om energitilskud?
Alle boligejere, der har en bolig, der er omfattet af Bygningspuljen, kan søge om energitilskud. Det betyder, at du skal have en helårsbolig, der er opført før 1. januar 2008, og som er registreret i Bygningsregisteret. Det er også et krav, at du har en energimærkning på din bolig, som er udstedt efter 1. januar 2008.
- Privatpersoner
- Private andelsboligforeninger
- Virksomheder (undtagen interessentskaber)
- Foreninger
- Selvejende institutioner
- Almene boliger
Hvor meget kan jeg få i energistøtte?
Du kan få støtte til energiforbedringer i din bolig gennem Varmekildens Bygningspulje. Ordningen giver tilskud til nye energiforbedringer, og du kan ansøge om et tilskud på op til 20% af markedsprisen på det eller de energiforbedringer du laver. Det afhænger af, hvilke energiforbedringer du har brug for, og hvor meget det koster. Det er en god ide at undersøge, hvilke energiforbedringer der vil give dig det største tilskud, før du ansøger om puljen og om du overhovedet kan ansøge om det ønskede, bemærk også vær gang puljen åbner er det efter først til mølle princippet.
Tilskud til skift af varmekilde
Du kan søge om tilskud til udskiftning af ældre varmekilder eller fra fossile brændstoffer til fjernvarme, varmepumpe eller andre mere miljøvenlige alternativer.
Udskiftning af oliefyret
Du kan få tilskud til udskiftning af oliefyret, hvis du bor i et område hvor der ikke er adgang til fjernvarme i den nærmeste fremtid, her kan du ansøge om tilskud til enten køb eller leje af en miljøvenlig varmepumpe.
Udskiftning af naturgasfyret
Du kan søge om tilskud til udskiftning af naturgasfyret hvis du bor i et område hvor der ikke er planlagt fjernvarme i den nærmeste fremtid, kan du søge om tilskud til både en købt varmepumpe eller en lejet på abonnement. Du kan ligegyldigt hvor du bor ansøge om gratis afkobling fra gasnettet som normalt koster 8.000kr, ansøgningen til afkobling skal søges en gang om året og tildeles efter først til mølle-princippet.
Udskiftning af elvarme
Du kan kun ansøge om tilskud til en varmepumpe hvis du bor i et område hvor der ikke er planlagt fjernvarme i den nærmeste fremtid. Bemærk dog at en varmepumpe kræver du får installeret et vandbårent varmesystem, til sådan et vandbårent radioatoranlæg kan alle søge tilskud til, når der er åbne puljer.
Udskiftning af biokedel (pillefyr, brændeovn mv)
Du kan kun ansøge om tilskud til en varmepumpe hvis du bor i et område hvor der ikke er planlagt fjernvarme i den nærmeste fremtid. Bemærk dog at en varmepumpe kræver du får installeret et vandbårent varmesystem, til sådan et vandbårent radioatoranlæg kan alle søge tilskud til, når der er åbne puljer.
Udskiftning af ældre varmepumpe
Hvis din varmepumpe er af ældre dato kan det ofte hurtigt betale sig at skifte til en ny, du kan dog ikke få tilskud til at skifte varmepumpen ud, ved meget gamle varmepumper ville det nemt tjene sig hjem. Bor du i et område hvor der er planlagt fjernvarme og du gerne ville skifte fra en luft til luft varmepumpe til fjernvarme, kan du søge om tilskud til et vandbårent radiatoranlæg.
Varmepumper blandt Danmarks billigste priser!Hvem kan søge energitilskud?
Alle kan søge energitilskud, dog skal man være opmærksom på at der er forskellige krav til hvem der kan søge om hvilke tilskud, så det er vigtigt at man undersøger hvilke krav der er til det tilskud man søger.
Hvilke energiforbedringer kan man få tilskud til?
Der er mange forskellige energiforbedringer man kan få tilskud til, det kan være alt fra udskiftning af oliefyr, naturgasfyret, elvarme, biokedel, ældre varmepumper og meget andet. Det er vigtigt at man undersøger hvilke krav der er til det tilskud man søger.
Vinduer og døre
Der er også mulighed for at få tilskud til udskiftning af vinduer og døre, dette tilskud er dog begrænset til huse der er bygget før 1992. Der er også begrænsninger på hvilke typer vinduer og døre der kan få tilskud til. (Huse med energimærke E,F og G, er pt. kun mulige).
Isolering
Der er også mulighed for at få tilskud til isolering af huset, her er der også begrænsninger på hvilke typer isolering der kan få tilskud til. Det er vigtigt at man undersøger hvilke krav der er til det tilskud man søger.
Energitilskud er et godt alternativ til at spare penge på energiregningen. Der er mange forskellige tilskud, som man kan søge om, alt efter hvilke energiforbedringer man ønsker at foretage. Det er vigtigt at man undersøger hvilke krav der er til det tilskud man søger, da der kan være forskellige krav til hvem der kan søge om hvilke tilskud.
Der er mange forskellige energiforbedringer man kan få tilskud til, det kan være alt fra udskiftning af oliefyr, naturgasfyret, elvarme, biokedel, ældre varmepumper og meget andet. Derudover kan man også få tilskud til udskift
Solceller
Der er pt. ikke mulighed for at få tilskud til solceller.
Ventilationsanlæg
Der er også mulighed for at få tilskud til udskiftning af ventilationsanlæg, her er der også begrænsninger på hvilke typer ventilationsanlæg der kan få tilskud til. Det er vigtigt at man undersøger hvilke krav der er til det tilskud man søger.
Varmepumpe
Der er også mulighed for at få tilskud til udskiftning af varmepumpe, her er der også begrænsninger på hvilke typer varmepumper der kan få tilskud til. Derudover er der også mulighed for at få tilskud til luft varmepumpe til fjernvarme. Det er vigtigt at man undersøger hvilke krav der er til det tilskud man søger. Der er ofte mulighed for udskiftning af oliefyr, gasfyr eller biokedel til en varmepumpe hvis du bor i et område hvor der ikke er planlagt fjernvarme.
Jordvarmeanlæg
Der er også mulighed for at få tilskud til udskiftning af jord varmepumpe, her er der også begrænsninger på hvilke typer varmepumper der kan få tilskud til. Derudover er der også mulighed for at få tilskud til luft varmepumpe til fjernvarme. Det er vigtigt at man undersøger hvilke krav der er til det tilskud man søger. Der er ofte mulighed for udskiftning af oliefyr, gasfyr eller biokedel til en varmepumpe hvis du bor i et område hvor der ikke er planlagt fjernvarme.
Hvordan søger man om energitilskud?
For at søge om energitilskud skal man først og fremmest undersøge hvilke krav der er til det tilskud man søger. Indhente tilbud på det ønskede, når man har fundet det rette tilskud, skal man udfylde ansøgningsskemaet. Som man kan finde på Energistyrelsens hjemmeside. Herefter skal man sende ansøgningen til Energistyrelsen, som vil behandle ansøgningen og give en afgørelse, efter først til mølle princippet når en pulje åbner.
- Undersøg hvad du ønsker tilskud til
- Indhent tilbud på det ønskede
- Ansøg om tilsagn hos Energistyrelsen (Husk du ikke på starte projektet inden)
- Afvent svar fra Energistyrelsens afgørelse
- Håndværkeren udfører opgaven du har ansøgt om
- Efterfølgende skal du søge om udbetaling af tilskuddet
Få et tilbud fra en håndværker
For at få det bedste resultat og det største tilskud. Skal man sørge for at få et tilbud fra en håndværker. Som har erfaring med det projekt man ønsker at lave. Det er vigtigt at man undersøger hvilke krav der er til det tilskud man søger. Og at man får et tilbud fra en håndværker som kan opfylde disse krav. I linket her under kan du få 3 tilbud på dit projekt.
Colego – Få 3 tilbud fra fagfolk, på din varmepumpeKan man få tilskud, hvis man selv udfører opgaven?
Det korte svar er nej, dette skriver Energistyrelsen direkte i deres ansøgningsvejledning.
Typiske fejl i energitilskuds ansøgningen
- Manglende oplysninger på faktura, f.eks. start- og slutdato
- Manglende modtager-id (enten registrerings- og kontonummer eller indbetalingsnummer) på betalingsbilag
- Manglende oplysninger om arealer, af f.eks. vinduer og ydervæg
- Vinduer: Manglende certifikat-nr.
- Efterisolering: Manglende angivelse af tykkelse på efterisolering
- Varmepumper: Manglende model og energimærke
F.A.Q
Hvordan søger jeg om energitilskud?
For at søge om energitilskud skal man først og fremmest undersøge, hvilke krav der er til det tilskud man søger. Indhente tilbud på det ønskede, når man har fundet det rette tilskud. Skal man udfylde ansøgningsskemaet, som man kan finde på Energistyrelsens hjemmeside. Herefter skal man sende ansøgningen til Energistyrelsen. Som vil behandle ansøgningen og give en afgørelse, efter først til mølle princippet når en pulje åbner.
Kan man få tilskud, hvis man selv udfører opgaven?
Nej, dette skriver Energistyrelsen direkte i deres ansøgningsvejledning.